L’oreal Elvive Extraordinary Clay

Extraordinary clay

Een aantal maanden geleden was ik bloginsider voor Vera Camilla. Ik mocht de nieuwste lijn van L’oreal, de extraordinary Clay, testen en dat heb ik toen met heel veel plezier gedaan. Benieuwd naar mijn eindoordeel? Lees dan zeker verder.

Het maakt niet uit welk haartype je hebt. Of je haar nu vet, droog, dun of dik is. Je hoofdhuid maakt talg aan. Dit is ook erg belangrijk want het beschermt je hoofdhuid. Teveel talg zorgt ervoor dat je haar vet oogt en er ook dof uit kan zien. Het is tijd voor een hairdetox.

Ik ontving drie producten van de Extraordinary Clay lijn van L’oreal namelijk de shampoo, conditioner en de droogshampoo. Ik was meteen ontzettend enthousiast. Ik heb namelijk fijn haar wat snel pluist. Ik moet mijn haar ook echt om de dag wassen anders ziet het er gewoon niet meer fris uit. Ik heb weleens geprobeerd om het uit te stellen maar dat is nooit langer gelukt dan drie dagen. Tenzij ik ziek was haha.

De Extraordinary Clay lijn bevat drie soorten klei. De eerste soort is Kaoleniet. Het is een witte lichte klei die bekend staat om de absorberende kracht. De klei verfrist en revitaliseert het haar. De tweede klei soort is Montmorriloniet. Deze structuur is zacht en water absorberend. Deze klei hydrateert het haar. De laatste kleisoort die in de producten zit is Argile. Het zijn glibberige microscopische balletjes met een sterk reinigende werking. Deze klei reinigt de wortels van je haren.

extraordinary clay

Oordeel

Extraordinary Clay Shampoo €4.49
De shampoo maakte mijn haren zeker schoon. Ik had na mijn wasbeurt geen droog haar wat ik erg belangrijk vind. De geur van de shampoo was lekker, een milde zachte geur. Ik had niet het idee dat ik een klei geur rook tijdens het wassen. L’oreal beloofd dat je na het wassen 72 uur frisheid behoudt en dat je haar er dan nog net zo schoon en fris uitziet dan wanneer ik het net heb gewassen. Hier ben ik het niet helemaal mee eens. mijn haren moesten na 72 uur zeker weer gewassen worden en waren toen ook wel weer vet. Na 24 uur was mijn haar mooi en kon ik er al wat meer mee dan op de dag dat ik het had gewassen. Na 48 uur was mijn haar ook nog ‘schoon’ maar ‘s avonds had ik wel het idee dat het wat vetter begon te worden. De volgende dag moest ik ook wel echt droogshampoo in doen en dan een knotje in mijn haar doen o.i.d. Als ik mijn haar los zou houden dan zag het er toch wat smoezelig uit.

Pluspunten:
– De geur is aangenaam
– Hij maakt mijn haren heerlijk zacht zonder ze uit te drogen
– Bevat geen siliconen

Minpunten
– De shampoo zorgt er niet voor dat mijn haren 72 uur schoon blijven, wat ze wel beloven.

Extraordinary Clay Conditioner €4.49
De conditioner had een hele fijne luchtige mouse structuur. Dit vond ik verassend en had ik nog niet veel vaker gezien. Normaal zijn de conditioners wat dik en lobbig. Ook van de conditioner is de geur erg fijn. L’oreal beloofd dat de conditioner je haar hydrateert glanzend en luchtig maakt. Met deze belofte ben ik het wel eens. Mijn haar was na het gebruik van de conditioner zeker gehydrateerd. Mijn haar was na het wassen niet zwaar maar nog steeds luchtig.

Pluspunten
– De geur is aangenaam
– Bevat geen siliconen
– Hydrateert mijn haar en maakte het zacht

Minpunten
– Geen

Extraordinary Clay Droogshampoo €5.99
De droogshampoo heb ik gebruik op de derde dag. Het maakte mijn haar stugger. Wt ik persoonlijk fijn vind in een droogshampoo. Dan kun je er toch wat meer mee werken. Hij laat ook geen witte waas achter. Toch vind ik dat mijn haar nog steeds wel vet oogde. Ik heb naar mijn mening wel betere droogshampoos geprobeerd.

Pluspunten
– De geur is aangenaam
– Laat geen witte waas achter
– Maakt mijn haar wat stugger

Minpunten
– Haar oogt nog wel vet na het gebruik
– Best prijzig voor een droogshampoo

Conclusie

Over het algemeen ben ik tevreden over de producten. Ik vind de werking prettig. De shampoo en conditioner in combinatie werkten erg goed samen. Ze maakte mij haren erg zacht en schoon. De droogshampoo vind ik persoonlijk iets minder goed omdat mijn haren toch nog wel vet leken. Dat is jammer! Verder heb ik de producten met veel plezier getest en zag je de de conditioner al voorbij komen in een opgemaakt video.

Kennen jullie deze lijn al van L’oreal? 

Liefs

Esther

(Visited 59 times, 1 visits today)

3 thoughts on “L’oreal Elvive Extraordinary Clay

  1. Dit zijn momenteel echt mijn favoriete haarproducten. De geur is onwijs lekker! Met de droogshampoo heb ik een haat/liefde verhouding. De ene keer krijg ik wel een witte waas en de andere keer weer niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *